Kippenstoof met kaneel en komijn

Categorie: 
door

Kippenstoof met kaneel en komijn

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingrediënten

  • 500 Gram Kipkarbonades, Gehalveerd
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 2 stuks Uien, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 400 ml Kippenbouillon (van tablet)
  • 1 el Honing
  • 100 gram gedroogde pruimen, zonder pit
  • 2 el (platte) peterselie
  • 1 Eetlepel Gemalen Koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 Kaneelstokje
  • Zout en versgemalen Peper

Kippenstoof met kaneel en komijn Werkwijze

  1. Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze lichtbruin in olijf olie.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  3. Giet de bouillon erbij en voeg de kaneelstok, honing, koriander, komijn en pruimen toe.
  4. Stoof zachtjes 20 minuten. Verwijder het kaneelstokje. Bestrooi het gerecht met peterselie

Recipe notes

Lekker met rijst of cous cous

Tips:

  • vevang kipkarbonades door kipfilet of drumsticks.
  • Neem in plaats van kaneelstokje 1/2 theelepel kaneelpoeder of koekkruiden

Reviews